Sorting
Source
Katalog zbiorów
(3)
Form of Work
Książki
(3)
Status
available
(3)
Branch
Witkowo Wypożyczalnia
(3)
Author
Biały Beata
(1)
Volkoff Vladimir
(1)
Year
2000 - 2009
(3)
Country
Poland
(3)
Language
Polish
(3)
Subject
Konfitury
(1)
Kuchnia klasztorna
(1)
Literatura francuska
(1)
Marmolady
(1)
Potrawy klasztorne
(1)
Powieść kryminalna
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Przetwórstwo
(1)
3 results Filter
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Witkowo Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 821.133.1-3 (1 egz.)
Book
In basket
Receptury z klasztornej piwniczki. - Dębogóra : Wydawnictwo Dębogóra, [b.r.]. - 71, [1] s. : il. ; 21 cm.
Co się w klasztornej kuchni wyrabiało, Wyrabiać mogło, lub powinno było, Jak się warzyło, jak destylowallo Wszystko w tej księdze ledwie się zmieściło. Jam to, nie chwaląc się, zebrać zamierzył, Zebrał, zrymował, spróbował - i przeżył. Jacek Kowalski
Ta książka kucharska to wydawnictwo niezwykłe. Zbiera i przypomina oryginalne przepisy tradycyjnej kuchni klasztornej. Zdradza prawdziwe przepisy kuchni, która przeżywa dziś swój zasłużony renesans. Znajdujemy tu stare receptury na potrawy najbardziej wyszukane, ale i najbardziej popularne. Potrawy mięsne i rybne, wina i nalewki, ciasta i desery... Dania na każdą porę roku i dnia. Na czas postu i czas świętowania, na Adwent i Wielki Post, na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Zachowując piękny język, w jakim owe dawne receptury były spisywane, ozdabiając je perełkami sarmackiego humoru i ubarwiając ponętnymi ilustracjami - książka ta pozwala wczuć się w nastrój towarzyszący owemu starodawnemu obyczajowi nieśpiesznego wydobywania z darów natury barw, smaków, aromatów.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Witkowo Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Book
In basket
Receptury z klasztornej piwniczki. - Kraków, Dębogóra : Wydawnictwo AA s.c. : Wydawnictwo Dębogóra, [b.r.]. - 71, [1] s. : il. ; 21 cm.
Co się w klasztornej kuchni wyrabiało, Wyrabiać mogło, lub powinno było, Jak się warzyło, jak destyllowało - Wszystko w tej księdze ledwie się zmieściło. Jam to, nie chwaląc się, zebrać zamierzył, Zebrał, zrymował, spróbował - i przeżył. Jacek Kowalski A półprodukty wyrysował boski Rysomalownik, Pan Piotr Łysakowski
Ta książka kucharska to wydawnictwo niezwykłe. Zbiera i przypomina oryginalne przepisy tradycyjnej kuchni klasztornej. Zdradza prawd ziwe przepisy kuchni, która przeżywa dziś swój zasłużony renesans. Znajdujemy tu stare receptury na potrawy najbardziej wyszukane, a le i najbardziej popularne. Potrawy mięsne i rybne, wina i nalewki, ciasta i desery... Dania na każdą porę roku i dnia. Na czas post u i czas świętowania, na Adwent i Wielki Post, na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Zachowując piękny język, w jakim owe dawne receptury były spisywane, ozdabiając je perełkami sarmackiego humoru i ubarwiając ponętnymi ilustracjami ů książka ta pozwala wczuć się w nast rój towarzyszący owemu starodawnemu obyczajowi nieśpiesznego wydobywania z darów natury barw, smaków, aromatów.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Witkowo Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again